Euro-Toques varí športovcom


Šéfkuchári z Euro-Toques prijali výzvu zbaliť svoje nože a vycestovať do Rakúskeho Obertilliachu spolu s našimi juniorskými biatlonistami.
Od 9.až do 22. júla 2021 naši členovia Mário Ťapaj a Rudolf Sakáč zaujali v biatlonovom tíme exkluzívnu pozíciu privátneho kuchára. Museli byť pripravení nasýtiť našich juniorských športovcov a stravu nutričné nastaviť podľa náročnosti tréningového zaťaženia. Našich biatlonistov isto potešila v Rakúsku slovenčina znejúca z kuchyne a to aj na tanieri. Podávali sa aj tradičné slovenské jedlá, no šéfkuchári radi prihliadali aj na stravovacie obmedzenia, či špeciálne diéty jednotlivých účastníkov. Keďže sú to profesionáli, bolo to pre nich najmä potešením. Po pár dňoch sa športovci zblížili s personálom kuchyne a tak vznikli nielen nové priateľstvá, ale aj kuchtícka pomoc priamo pri príprave jedál. Peter Kazár, tréner juniorských biatlonistov vyjadril zo strany Slovenského zväzu biatlonu veľkú spokojnosť s poskytovaním služieb, nakoľko aj športovci boli podľa jeho slov veľmi spokojní.

“Ocenit’ môžem výber a kvaliu jedál, prístup ku diétam a samostatnosť kuchárov.”

uviedol Kazár. Vyzdvihol nielen profesionalitu kuchárov EuroToques, ale aj ekonomiku celého procesu.

“Ďakujem za výborné a výživné jedlá, poskytnuté služby a vašu nenahraditeľnú prácu!”

dodal.

autor: Mário Ťapaj